1 de juny 2011

Demà ho sabrem

En Don Manuel celebrant la victòria a la capital
Pot xerrar de política una ànima càndida? Una dona que no va poder llegir premsa local durant 50 anys? Una que quan era al món escoltava en Francu emocionada?

A ca nostra tots érem de dretes, però d'ençà que som al cel faig per l´Entesa. 

Ara el que interessa és: l ´augment de vots del PP a Ferreries serà una tendència de futur o un flash cojuntural?  Per què ha succeït? per l´entorn de crisi del país o és un canvi generacional? ve dels joves o dels adults aturats? de la infoxicació o de la visceralitat?

I què té més? diu la gent pel carrer. Deixau-los comandar, quina por fan?. Llavors te mires les persones i fa comptes que tenen raó, que seran bons regidors (n´Alexandra, en Josep, na Margarita donen confiança.... no en Vicent, que té el mal costum d´escampar mentides). Però els altres tres poden fer bona feina! per què preocupar-nos idò? és que no sabeu perdre? no fagueu més política que al poble la política no val! No creim en les ideologies....


Però no creure en les ideologies és la més perillosa de les  ideologies, la que prové d´una ignorància que te fa manipulable per part dels que estan organitzats, els grans partits, els que mai havien comandat a Ferreries (ni PSOE ni PP). Els que fan política amb majúscules  quan donen instruccions sobre política lingüística -model cutre-valencià- política territorial - algú creu que si es tomba el PTI els nostres regidors podran fer el que voldran?- o política social -invasió de xarxes associatives locals, model balear. No en donen sobre política econòmica, perquè no tenen cap pla, tret d´invertir en el turisme i la construcció.

O algú es pensa que en Ramón de Mantolán no ha rebut una bona instrucció? No esteim en mans de quatre al.lots. Esteim en mans d´un gran partit, d´un d´aquests partits que no deixen les mans lliures per decidir als regidors de bones intencions. I açò, vist des del limb, no és agradable.

    2 comentaris:

    albert mir ha dit...

    Si a ses eleccions es pogués triar qui no vols que governi, aquest grup que ha tret 24 vots més que es segon a ses passades eleccions a Ferreries, possiblement hauria tret una majoria absoluta.

    Teresa Pons Barber ha dit...

    No és una mala idea.. De fet és un dels seus arguments preferits.... quantes vegades pel carrer no t´has trobat un PPeru que t´ha endossat...: per què no ens voleu? per què tanta por al PP? quin mal hem fet?...

    Ànimes càndides també?. Simple màrqueting, pèrdua de memòria o només és que no llegeixen els diaris?